NIMA Senior Digital Professional

NIMA SDP gecertificeerd – senior digital professional


 

Op basis van mijn kennis, kunde en ervaring mag ik mijzelf geregistreerd Nima Senior Digital Professional noemen. Deze titel wordt door NIMA toegekend aan hooggekwalificeerde marketing-, communicatie- en salesprofessionals met gespecialiseerde digitale vaardigheden. NIMA introduceerde deze titel om vakbekwame en hooggekwalificeerde professionals te erkennen en hen te onderscheiden van anderen die zichzelf ook digital professional noemen.

Als Senior Digital Professional blijf je bij in het vak en word je geacht te voldoen aan hoge eisen die NIMA stelt aan kennis en kunde van professionele marketeers. De titel is bedoeld voor professionals met verantwoordelijkheid op managementniveau, een diploma op minimaal NIMA-B of hbo-niveau in (digitale) marketing, communicatie of sales, werkzaam binnen het digitale domein van marketing, communicatie of sales en aantoonbaar inzicht in digitale marketing, communicatie of sales via een opleiding en werkervaring.

Naast deze competenties beschikken Senior Digital Professionals ook over vaardigheden in onderwerpen zoals social media, zoekmachine marketing, e-mail marketing, analytics, content marketing, mobile marketing, strategie en planning, social selling, visual storytelling, pay-per-click marketing en UX Design.